Трюфель –
делікатесний гриб, що росте під землею на глибині до 30 см. Це справжній
їстівний шедевр природи, який славиться незвичайним ароматом.
У
природі поширені два види трюфелів – білий та чорний. Чомусь так
склалося, що білий трюфель більше ціниться в Італії, а чорний трюфель, або
його ще називають «діамантом кулінарії», у Франції. Ці гриби збирають не лише в
Італії та Франції, а й у Росії, Іспанії, Португалії, на півдні Німеччини, а
також в інших країнах, де існує теплий і помірний клімат.
Розшукати
чорний чи білий трюфель не так просто, адже вони ростуть під землею. Для пошуку
цих грибів використовують спеціально навчених свинь або собак, які за
допомогою нюху, можуть відчувати трюфель за 50 метрів. А для того, щоб
тварини не з’їдали знайдений гриб, їм перев’язують рот.
Трюфеля
вважаються надорожчими грибами у світі. Ціна здебільшого залежить від ваги
і якості гриба. Так, в 2008 році на одному із аукціонів мільярдер Стенлі
Хоу, виложив чималу суму «вічнозелених» за білий трюфель, а саме 200
тисяч.
Немає коментарів:
Дописати коментар