Осінь – грибна пора. Яких тільки «красенів» не побачиш у лісі: білі, підосичники, підберезовики, маслюки, опеньки, грузді, рижики, рядовка… Та не варто забувати, що навіть їстівні гриби можуть спричиняти шкоду нашому організму та навіть становити небезпеку для нього.
Оскільки гриби є продуктом, який складно перетравлюється, не варто налягати на них при гострих запальних процесах травної системи (виразках, панкреатитах, гастритах, проблемах з печінкою). Маринованих або солоних грибів не рекомендовано вживати більше 100 г на добу. Будь-якими грибами не варто годувати дітей, адже у малюків відсутні ферменти, які необхідні для розщеплення грибів. Дуже не рекомендується збирати старі гриби. Не принесуть користі і ті дари природи, які зібрані у промислових районах, поблизу автострад, військових полігонів, хімічних виробництв. Не слід забувати і про те, що в жодному разі не можна збирати незнайомі гриби. Тож, смачної осені і будьте обережні!