Гриби — це дуже смачні й поживні дари природи. Однак досить складно визначити, які гриби є найсмачнішими. Комусь до вподоби смажені боровики, комусь — мариновані опеньки, хтось полюбляє солені рижики. Як то кажуть, на колір і смак товариш не всяк. Тому пропонуємо вам топ-10 найсмачніших грибів, а які з них є найкращими, кожен визначить для себе сам.
1. Білі гриби (боровики, дубрівники, правдивці) — вважаються найсмачнішими й найціннішими лісовими мешканцями. Навіть після сушіння вони не втрачають свого кольору й аромату.
2. Підберезники — чудові гриби. Дуже смачні, але під час обробки темнішають, щоправда на смак це не впливає.
3. Підосичники — як і підберезники при розрізанні темнішають, але за смаковими якостями нагадують білі гриби.
4. Опеньки — дуже корисні і смачні, особливо у маринованому вигляді.
5. Рижики — мають надзвичайний колір та смак, дуже ароматні.
6. Печериці (шампіньйони) — значно поширені гриби, невибагливі, мають приємний смак та аромат.
7. Гливи — можна знайти в будь-якому супермаркеті. В Азії, Канаді та США вони вважаються вишуканим делікатесом.
8. Лисички — дуже цінуються за те, що зовсім не ламаються й майже ніколи не бувають червивими.
9. Маслюки (козляки) — свою назву отримали за маслянисту шапинку. Дуже добре смакують у маринованому вигляді.
10. Грузді — бувають білі, чорні та жовті. Найціннішими вважаються саме білі грузді. У засолі вони набувають оригінального блакитного відтінку.
1. Білі гриби (боровики, дубрівники, правдивці) — вважаються найсмачнішими й найціннішими лісовими мешканцями. Навіть після сушіння вони не втрачають свого кольору й аромату.
2. Підберезники — чудові гриби. Дуже смачні, але під час обробки темнішають, щоправда на смак це не впливає.
3. Підосичники — як і підберезники при розрізанні темнішають, але за смаковими якостями нагадують білі гриби.
4. Опеньки — дуже корисні і смачні, особливо у маринованому вигляді.
5. Рижики — мають надзвичайний колір та смак, дуже ароматні.
6. Печериці (шампіньйони) — значно поширені гриби, невибагливі, мають приємний смак та аромат.
7. Гливи — можна знайти в будь-якому супермаркеті. В Азії, Канаді та США вони вважаються вишуканим делікатесом.
8. Лисички — дуже цінуються за те, що зовсім не ламаються й майже ніколи не бувають червивими.
9. Маслюки (козляки) — свою назву отримали за маслянисту шапинку. Дуже добре смакують у маринованому вигляді.
10. Грузді — бувають білі, чорні та жовті. Найціннішими вважаються саме білі грузді. У засолі вони набувають оригінального блакитного відтінку.
Немає коментарів:
Дописати коментар