Серед фруктів гранат — справжній король, що має цілющі властивості та є унікальним за своїм складом. Ще з давнини його використовують у медицині й косметології. Гранат складається на 50 % із соку та десь на 50 % зі шкірки й насіння. Їстівна частина граната — 68 %, і близько 80 % соку. У сухій масі гранатового соку міститься 8–20 % цукру, основною частиною цукрів є фруктоза, сахароза і глюкоза.
У гранатах міститься близько п’ятнадцяти амінокислот, шість з яких незамінні. Гранат широко використовують у косметології. Він зміцнює волосся й очищує шкіру. Якщо регулярно вживати гранат, то це допоможе вирішити проблеми з волоссям і шкірою.
Цей фрукт деактивує вільні радикали, підсилює обмін речовин, виводить шлаки й токсини. Його використовують і як зовнішній засіб. Маски з граната усувають зайву жирність і вугрове висипання шкіри. Використовується в народній медицини. Гранатовий сік підвищує рівень гемоглобіну. Усього півсклянки соку може збільшити опірність організму до різноманітних захворювань і підняти імунітет.
Гранат ефективний при гіпертонії та атеросклерозі. Завдяки тому, що в ньому міститься вітамін РР, м’якоть із гранатових зерен зміцнює кровоносні судини і може попереджати атеросклероз. Гранатовий сік збуджує апетит, а також нормалізує процеси, що протікають у шлунково-кишковому тракті.
Немає коментарів:
Дописати коментар