![](https://pp.vk.me/c625730/v625730711/2b6c7/VzOkzppNNko.jpg)
Такою породою курей є китайська чорна шовковиста курка — гу цзи (у перекладі з китайської — «курка із чорними кістками»). На Заході таких курей розводять зазвичай у декоративних цілях, але в Китаї і деяких інших східних країнах їхнє м’ясо вважається делікатесом і доступне далеко не усім. Відома ця порода курей ще із VII ст., і вважається, що вживання м’яса цих курей у їжу дуже позитивно впливає на стан здоров’я. У 2011 р. вчені з’ясували, що такий незвичний колір м’яса та внутрішніх органів курей пов’язаний з мутацією певного гену (таке явище називається фібромеланозисом).
![](https://pp.vk.me/c625730/v625730711/2b6bf/T15xyeGyVHA.jpg)
Немає коментарів:
Дописати коментар